okt
Lazar Ristovski

Lazar Ristovski dobitnik godišnje Nagrade opštine Vrbas

Svečana sednica Skupštine opštine Vrbas, kojom je obeležen Dan opštine Vrbas, održana je u nedelju 20. oktobra a tom prilikom, tradicionalno, dodeljuje se Nagrada opštine Vrbas. Ova nagrada dodeljuje se pojedincima i organizacijama koji su postigli rezultate značajne za celo društvo . Ove godine, Komisija za dodelu Nagrade opštine Vrbas donela je odluku da za laureata izabere Lazara Ristovskog, glumca, reditelja, pisca i producenta, osnivača “Ravno Selo Film Festivala” koji je poreklom iz Ravnog Sela.

Lazar Ristovski je osnivač festivala čiji je glavni organizator produkcijska kuća Zillion film. Ravno Selo Film Festival je festival debitanskog, studentskog filma i filmske muzike, namenjen pre svega mladima sa ovog područja. Festival svojim aktivnostima nastoji da im približi film, kao i filmske stvaraoce i da ih tako podstakne da proučavaju i stvaraju, ali i da obogate svoje gledalačko iskustvo, a samim tim i umetnički razvoj.

Pored opštinskog rukovodstva, predstavnika ustanova, organizacija, javnih preduzeća, pokrajinskih organa vlasti i nacionalnih saveta, sednici su prisustvovali predstavnici opština i gradova Srbije, kao i bratskih i partnetskih gradova iz Crne Gore, Hrvatske i Mađarske, prenosi vrbaski opštinski sajt.

Prisutne je pozdravila predsednica Skupštine opštine Vrbas koja je čestitala praznik stanovnicima svih naseljenih mesta, a potom je reč uzeo predsednik opštine, iskoristivši priliku da goste upozna sa dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost.

Nagradu Lazaru Ristovskom uručio je Milan Glušac.

Related Posts

Leave A Comment

Izaberite jezik
Choose a language